Vreme je za novi Windows

Majkrosoft će ove nedelje u San Francisku svetu predstaviti svoj najnoviji operativni program Windows.

Najveća nepoznanica u vezi sa novim čedom kompanije Bila Gejtsa je, verovali ili ne, samo ime. Halabuka koju je Majkrosoft podigao „skrivajući“ ime novog Windows-a sjajan je marketinški trik, ali ukoliko predstavljeni operativni sistem ne izazove padanje vilica na pod on bi im se vrlo lako mogao obiti o glavu, smatraju američki stručnjaci.

Za sada se spekuliše da bi se novi Majkrosoftov operativni sistem, koji za sada nosi kodni nazovv Threshold, mogao zvati, oh iznenađenja li, Windows 9. S druge strane, oni koji smatraju da Majkrosoft ima bar malo kreativnosti u odeljenju za davanje imena svojim proizvodima (ne, ovo odeljenje zapravo ne postoji…), licitiraju imenima Windows X i Windows One.

No, ono što je najbitnije jeste šta nam to novo Majkrosoft donosi. Nakon neimpresivneog Windows-a 8, mali vilenjaci Bila Gejtsa bili su u nezahvalnoj poziciji da napravi nekoliko, umesto samo jednog koraka dalje. Tako su u okviru novog Windows-a najavili potpuno novi „Start Menu“, centar za notifikacije i mnoge druge tehničke i vizuelne izmene.

Ono što je Majkrosoft nekada bio danas je Epl, doduše pre svega u svetu mobilne telefonije, ali se od prvog opšte poznatog najbogatijeg čoveka sveta – Bila Gejtsa, ipak i dalje mnogo očekuje. Pogotovo kada je u pitanju otvaranje novih prozora, ma kako se oni zvali.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com