Direktor Telekoma Srbija: Ničim izazvani napadi neće nas zaustaviti

Generalni direktor Telekoma Srbija Predrag Ćulibrk rekao je večeras da je kupovina Kopernikus Technology strateška kupovina.

„Pitanje naše kupovine Kopernikus Technology je ispolitizovano i u toku je sinhronizovan napad na Telekom Srbija, ničim izazvan, a u nameri da se zaustavi Telekom Srbija u realizaciji svojih ciljeva”, rekao je Ćulibrk za RTS.

On je rekao da je jasno ko iza napada na Telekom Srbija stoji.

Kablovski operator SBB ima preko 50 odsto tržišta, rekao je Ćulibrk, a suvlasnik i strateg te firme Dragan Šolak znao je da širi i jača udeo te firme na tržištu, rekao je Ćulibrk.

On je rekao da je pri ranijim pokušajima prodaje Telekoma Srbija, na očekivanu cenu jako uticalo pitanje odnosa Telekoma Srbija i kablovskih operatora na telekomunikacionom tržištu Srbije.

On tvrdi da su neki od tih kablovskih operatora svoju infrastrukturu izgradili na javnim resursima i to nelegalno.

Ćulibrk je demantovao tvrdnje da je Telekom Srbija cenom od 195 miliona evra preplatio kablovskog operatora Kopernikus Technology, u kome je, prema njegovim rečima, udeo od 51 odsto imao poljski investicioni fond Abris.

On i dalje ostaje pri tvrdnji da je firma Kopernikus Technology od juna 2018. godine do danas učetvorostručila broj korisnika.

Prema podacima RATEL, Kopernikus Technology je na kraju juna 2018. godine imao 51.000 korisnika.

Prema podacima Telekoma Srbija, danas, dakle u novembru 2018. godine, Kopernikus Technology ima 145.000 televizijskih i 60.000 Internet korisnika, dakle preko 200.000.

Predrag Ćulibrk je rekao da je zadatak menadžmenta Telekoma Srbija da očuva i uveća vrednost te firme i da je kupovina Kopernikus Technology, drugog po veličini kablovskog operatora u Srbiji, upravo u skladu sa tim ciljem.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com