E, a ovo je sad istina: Kašogija slučajno udavili!!!

Večeras je objavljeno iz neimenovanih izvora u Vladi Saudijske Arabije da je novinar Džamal Kašogi udavljen slučajno.

U vesti Rojtersa, koju prenose svetski mediji, plasira se iz Rijada priča još neverovatnija od one jučerašnje.

Iz Rijada je, navodno, u Istanbul stigla 15-člana ekipa sa zadatkom da ubedi kolumnistu Vašington posta da se iz jednogodišnjeg egzila u SAD vrati kući.

Kašogi je taj poziv odbio, a onda su mu pripretili da će ga drogirati i svejedno odvesti.

Tad je on počeo da viče zbog čega su mu zapušili usta i slučajno ga udavili!!!

Neimenovanom pomoćniku palo je u zadatak da se oslobodi Kašogijevog tela i kako je on to učinio vlasti u Saudijskoj Arabiji ni u ovoj priči ne otkrivaju.

Ni tu nije kraj ovom scenariju: isti izvor u vladi Saudijske Arabije tvrdi da je jedan od službenika konzulata, obučen u Kašogijevo odelo, zgradu napustio na zadnji ulaz, gde su ga registrovale kamere….
Pre nego što je objavljena ova verzija,američki predsednik je u intervjuu Vašington postu optužio Saudijsku Arabiju da je lagala.
“ Očigledno je bilo obmanjivanja i bilo je laži“, rekao je Tramp, ali je dodao da i dalje drži za moguće da princ Mohamed bin Salman o dogadjaju nije bio u toku.

Tramp je rekao da sa sankcijama Saudijskoj Arabiji ne bi žurio.

“ Saudijska Arabija je naš važan saveznik naročito kad je tu Iran koji čini mnogo lošeg u svetu“, rekao je američki predsednik.

Nemačka ga je pre toga optužila da je svojom politikom na Bliskom istoku, kojom se oslanrja na Saudijsku Arabiju u protuvstavljanju Iranu, kod Rijada stvorio utisak “ da mu je sve dozvoljeno“.

Nemački ministar inostranih poslova Haiko Mas je zatražio da se stopiraju dozvole za izvoz oružja Saudijskoj Arabiji dok se u potpunosti ne rasvetli ubistvo novinara Dzamala Kašogija,za koga Frankfurter algemajne cajtung tvrdi da nije bio nikakav radikalni disident, otvoreno je, na primer, podržavao reforme prestolonaslednika Muhameda bin Salmana.Te se reforme nisu protezale na slobodu medija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com