Epl danas predstavlja nove telefone iPhone 6S i 6S Plus

Stigao je dan koji su ljubitelji Epla i njegovih pametnih telefona s nestrpljenjem iščekivali – Tim Kuk i ekipa danas će napokon predstaviti nove modele iPhonea, a glasine govore kako možemo očekivati i još neke novitete poput nadograđenih verzija Epl TV-a i veliki iPad.

Kao i prethodni „S“ modeli Eplovih telefona, i iPhone 6S i 6S Plus dizajnom se neće previše razlikovati od svojih prethodnika. Najveće promene odnosiće se na hardverske komponente, ali i na opciju prepoznavanja jačine dodira po ekranu. Ova opcija već je predstavljena na Eplovom pametnom satu i na nekim modelima prenosnih kompjutera kao Force Touch, a prema nekim glasinama, ekran iPhonea prepoznavaće tri stepena dodira tako da će Eplovu tehnologiju na telefonima nazvati 3D Touch Display, prenosi Dnevnik.hr.

Osim prepoznavanja jačine dodira, ekrani modela 6S i 6S Plus dijagonalom i rezolucijom biće isti kao i u aktuelnim modelima iPhone 6 i 6 Plus, dok će noviteti uključivati bolji procesor i više memorije.

Zadovoljni bi trebali biti i ljubitelji mobilnog fotografisanja jer će Epl poboljšati obe kamere – rezolucija zadnje kamere tako će biti veća i iznosiće 12MP, a s njom će se moći snimati i 4K video, dok će se rezolucija prednje kamere povećati na 5MP, uz dodatni blic za bolje selfije.

Na američkom tržištu cena novih modela biće ista kao i svake godine, a jedino je pitanje koje će starije modele Epl ostaviti u prodaji po povoljnijim cenama (iPhone 5S, iPhone 6?) i hoće li, kako su neke glasine ranije govorile, do kraja godine predstaviti i iPhone 6C.

Danas će se radovati i ljubitelji Eplovih tableta – zanimljivo, informacije medija ne govore o novim modelima iPada Air, već o potpuno novom modelu iPada s velikim ekranom i novom iPadu mini.

O iPadu Pro, tabletu s dijagonalom ekrana od 12,9 inča piše se već više od godinu dana, a navodno će imati isti snažan hardver kao i iPhone 6S, podršku za NFC, možda i stylus i biće namenjen ponajviše poslovnim korisnicima.

Od nove generacije iPada mini očekujemo još manje dimenzije i snažniji hardver, ali verovatno neće imati podršku za Force Touch, odnosno 3D Touch Display.

Epl će danas najverovatnije predstaviti i novu generaciju Epl TV-a koja će dobiti prodavnicu za kupovinu aplikacija i s njim će se u budućnosti upravljati glasom (zahvaljujući glasovnom asistentu Siri), a saznaćemo i nove informacije o novom operativnom sistemu za mobilne uređaje iOS 9 koji će uskoro postati svima dostupan.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com