Fejsbuk: I profit za domovinu

Mark Zakerberg, osnivač Fejsbuka, prezentirao je odlične kvartalne rezultate te kompanije i upozorio njene saradnike da pri narednim prezentacijama moraju računati sa slabijim pokazateljima dobiti i rentabilnosti.

Jer Fejsbuk neće žaliti para da poveća bezbednost svoje mreže i učini je otpornom na manipulacije i zloupotrebe za koje je Zakenberg optužio Rusiju.

„Mrtav sam ozbiljan“, rekao je Zakerberg kome je, prema navodima zapadnih medija, zamereno što se lično nije pojavio na jučerašnjem saslušanju predstavnika Tvitera, Fejsbuka i Gugla pred Komitetom za pravna pitanja američkog Senata.

„Zaštita našeg društva važnija je od maksimiranja dobiti“, rekao je Zakerberg i objavio nameru kompanije da troškove za jačanje bezbednosti 2018. godine poveća za 45 do 60%.

Broj saradnika zaduženih za bezbednost će se udvostručiti, a povećaće se i ulaganja u istraživanje veštačke inteligencije koja će moći da identifikuje „loše sadržaje i loše aktere“.

Zakerberg, za razliku od ruske diplomatske misije u Vašingtonu, smatra da je tokom kongresnog saslušanja predstavnika američkih društvenih mreža mešanje Rusije u američku predizbornu kampanju dokazano, pa je ponašanje Rusije i osudio. On je rekao da je to što su radili pogrešno i ocenio da je Rusija imala nameru „da širi nepoverenje“ i „potkopava naše vrednosti“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com