Hoće li Mask žrtvovati Teslu?

Burne reakcije na odluku američkog milijardera ( bogatstvo po Forbsu 270 milijardi dolara) Elona Maska da kupi kompaniju Twitter ne prestaju.

I pre nego što je dogovor o kupovini pao, analitičari su ocenjivali da je ta mušičava odluka Maska možda bitna za čovečanstvo (Mask) , ali je svakako visoko rizična za njegov glavni posao kompaniju električnih automobila Tesla.

Prvo, zato što se po finansijskom planu kupovine kompanije Twitter nesumnjivo da zaključiti da će deo akcija kompanuje Tesla biti prodat da bi se finansirala kupovina Twitter, a deo založen da bi se za tu kupovinu dobili krediti.

Drugo, zato što Mask sve svoje poslove obavlja uglavnom sam i već ima obaveza koje prevazilaze ono što se nekad zvalo renesansni čovek, a na samim je granicama onog što se danas zove Nano – manager.

Naime, kako nabraja finanzen. net, Mask sve odluke drži u svojim rukama ne samo u Teslu, nego i ostalim svojim firmama SpaceX, Neuralink, The Boring Company, vrlo je aktivan na tržištu kripto valuta, radi na stvaranju humanog robota pod nazivom Optimus… i sad se sprema da napravi revolucionarne slobodoumne promene na Twitter-u čijim je sadašnjim menadzmentom izrazio javno nezadovoljstvo.

Treće, pred kompanijom Tesla se problemi gomilaju, a ne rešavaju : konkurencija ne sedi skrštenih ruku, nove fabrike u Teksasu i Nemačkoj tek treba da se razvijaju, primedbe kupaca na kvalitet isporučenih Tesli gomilaju se…

Akcija kompanije danas je izgubila 7,53 odsto svoje vrednosti, a za poslednjih mesec dana natezanja oko kompanije Twitter 15,48 odsto, od početka godine 23,08 odsto…čime investitori signaliziraju svoju rezervisanost prema novim potezima ključnog čoveka kompanije…

Danas akcija kompanije Tesla vredi 922,82 dolara. Istina, to je 1369,22 odsto više nego pre 5 godina!

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com