Hrvatski gradjani bojkotuju izbore?

Danas do 16 sati, na vanrednim parlamentarnim izborima u Hrvatskoj glasalo je samo 37,21 odsto birača što je najmanji birački odziv na jednim hrvatskim izborima dosad.

Hrvatska

Odziv birača je za 9 procentnih poena manji nego na redovnim parlamentarnim izborima održanim novembra pošle godine, saopštilo je Državno izborno povjerenstvo Hrvatske.

Što se gradova tiče, najmanji odziv birača je u Slavonskom brodu, a zatim u Vukovaru, gde živi znatna zajednica srpske nacionalne manjine.

Ukoliko trend smanjenog odziva ostane ovako visok do zatvaranja birališta to bi moglo značajno da utiče na krajnji rezultat na izborima za 151 poslanika Hrvatskog sabora.

Posle redovnih parlamentarnih izbora novembra 2015. godine naročito se uspešnom pokazala predizborna anketa Nove TV. Pa da sečakamo i vidimo koliko su pogodili za ove sepembarske izbore. Anketa Nove TV prognozirala je da će SDP dobiti 55 mandata (ili 1 manje nego 2015), HDZ 53 mandata (3 manje nego 2015), Most 12, Živi zid 8, Koalicija oko gradonačelnika Zagreba Milana Bandića 7, Istarski demokratski savez 3, HDSSB Branimira Glavaša 1 i koalicija Pametno 1. Još tri mandata izabraće birači hrvatske dijaspore i 8 nacionalne manjine u Hrvatskoj.

Bira se 151 poslanik. Birališta se zatvaraju u 19 sati.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com