Savetnik Džulijana Asanža o hakovanju Makrona: Sumnjiva posla

Savetnik Džulijana Asanža u Francuskoj Žan Branko veoma je sumnjičav povodom vesti o hakovanju baza podataka francuskog predsedničkog kandidata Emanuela Makrona i ocenjuje kontekst kao „degutantan“.

„Nekoliko sati po okončanju kampanje, profitirajući od izborne tišine koja je propisana kandidatima, neko objavljuje podatke u količinama merenim gigabajtima…zašto? Da bi na nekog bacio sumnju?Da stvori sumnju koja se ne može brzo proveriti?“, rekao je Branko.

Tokom prvog kruga predsedničkih izbora u Francuskoj televizija francuske zajednice u Belgiji celo popodne je objavljivala navodne rezultate anketa prema kojima Emanuel Makron vodi. U Francuskoj je objavljivanje rezultata anketa tokom glasanja zabranjeno. Nacionalna komisija za istraživanje javnog mnjenja Francuske je, medjutim, objavila da je svih osam najvećih instituta za istraživanje javnog mnjenja iznelo uveravanja da podaci ne potiču od njih, a ta Komisija ne može da kazni medij u Belgiji. Televizija francuske nacionalne manjine u Belgiji u vlasničkoj je vezi sa nekim televizijama u Francuskoj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com