Javni servis Crne Gore podneo krivičnu prijavu protiv člana svog Saveta

Menadžment i uredništvo Radio-televizije Crne Gore (RTCG) podneli su krivičnu prijavu protiv Milana Radovića, člana Saveta RTCG, „za ugrožavanje sigurnosti i govor mržnje i zatražili da mu se odredi pritvor zbog mogućnosti ponavljanja krivičnog dela“.

“Ovo posebno stoga što su se nakon izjave Milana Radovića na razne načine pojačale provokacije i pretnje prema menadžmentu i uredništvu”, a “odgovornost Radovića tim je veća što je član Saveta RTCG, koji kontroliše rad menadžmenta i uredništva, pa njegova reč u javnosti ima posebnu težinu“, objavila je RTCG na svom sajtu.

Prema navodima RTCG, Milan Radović je na Tviteru formalno osudio napad na službeno vozilo RTCG, ali je istovremeno ugrozio sigurnost menadžmenta, uredništva, ali i zaposlenih. On je, tvrdi RTCG, implicitno targetirao rukovodstvo, čineći ga odgovornim za napad, zbog toga što je, kako je naveo, “javni servis daleko od slobodnog, nezavisnog i profesionalnog”.

Učesnici proslave izbornih rezultata opozicije oštetili su službeno vozilo RTCG, “uz pretnje i psovke, te udarce motkama i nogama po vozilu, pokušavali su da se obračunaju i sa našim vozačem”, saopštila je RTCG.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com