Karić i zvanično podneo dokumentaciju za nacionalnu frekvenciju

RTV BK Telecom danas je Regulatornom telu za elektronske medije (REM) predala konkursnu dokumentaciju i aplikaciju za dobijanje dozvole za nacionalno emitovanje TV programa.

U saopštenju, koje je na sajtu BK TV News naslovljeno sa „Povratak televizije otvorenih očiju na medijsko nebo Srbije„, navodi se da je „vizija nove RTV BK, kao budućeg nacionalnog emitera, utemeljena na kvalitetima i tradiciji široko prihvaćenog i visoko društveno rangiranog programa prve RTV BK Telecom“.

„Ta je televizija u punom programskom kapacitetu pokazala vrhunsku društvenu odgovornost i sposobnost privatne medijske kompanije da realizuje svoju misiju društvenog edukatora i usmerivača, u periodu složenih i trusnih istorijskih događanja u Srbiji od 1994. do 2006. godine“, navodi se u saopštenju i dodaje da je RTV BK Telecom u tim godinama, emitujući informativni program po najvišim svetskim novinarskim i produkcionim zahtevima, uz prestižni kolaž sopstvenih programskih emisija, filmskog, serijskog, kulturnog, zabavnog i sportskog programa, „postavio televizijske standarde koji ni do danas u Srbiji nisu prevaziđeni“.

U saopštenju je istaknuto i „protivzakonito i nasilno uništavanje televizije otvorenih očiju 2006. godine, kako je među građanima RTV BK Telecom bio široko i sa simpatijama prepoznavan“. Taj događaj okarakterisan je kao jedan od „najtežih incidenata primene otvorene sile prema elektronskom mediju u savremenoj Evropi“.

„Takvim postupanjem tadašnja vlast je pokazala, da je radi ostvarivanja sopstvenih političkih i ličnih interesa spremna da razori i uništi čak i televiziju, koja je posebno negovala patriotske, istorijske i tradicionalne vrednosti i bila primer međunacionalne i međureligisjke tolerancije“, piše u saopštenju.

Podsetimo, krajem aprila je Bogoljub Karić potvrdio da će njegova televizija konkurisati za nacionalnu frekvenciju.

One thought on “Karić i zvanično podneo dokumentaciju za nacionalnu frekvenciju

  • 12. jul. 2018 at 05:58
    Permalink

    У мору ђубрета у радио-дифузном простору Србије још један фекални извор неће ништа битно променити. Само ћемо опет морати кад налетимо случајно на некакав БКТВ гледати бајку о највећем капиталисти, индустријалцу, добротвору, градитељу и потомку Немањића! А сви знамо да је он обичан мотикаш и арнаутски мали од бурека за доручак…

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com