Komersant: Kremlj više ne bi ljutio Makrona

Ruski list Komersant, koji drži umerenu distancu prema Kremlju, prenosi informaciju da su neki zapadni mediji požurili da okrive Rusiju za hakerski napad na elektronsku poštu francuskog predsedničkog kandidata Emanuela Makrona. Posebno se pominje list Telegraf koji je u ovom napadu našao sličnosti s napadom na elektronsku poštu demokrata za vreme američkih predsedničkih izbora.

Rusija, citira se Telegraf, koristi poslednju priliku da podigne rejting Marine Le Pen.

Komersant, medjutim, reč daje ruskom politikologu Igoru Bunjinu koji tvrdi da bi ovaj hakerski napad sada već bio protivan interesima Rusije.

„Vesti o takvom napadu udaraju na interese Rusije“, rekao je Bunjin, inače direktor Centra političkih tehnologija.

On smatra da je Le Pen već izgubila šansu da postane predsednica Francuske jer je zaplašila Francuze izlaskom iz evra i dovodjenjem u opasnost njihovih novčanika.

„Taj hakerski napad ne ide na ruku ruskoj vlasti jer joj kvari odnose sa budućim predsednikom Francuske, koji će igrati važnu ulogu“, uveren je Bunjin.

Ruski državni institut za istraživanje javnog mnjenja VCIOM, medjutim, javlja da će 60 odsto anketiranih ruskih gradjana današnje izbore u Francuskoj pratiti s nadom u pobedu Le Penove, a njih 40 odsto s željom da pobedi Makron. Dakle, rezultat upravo suprotan anketama medju biračima u Francuskoj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com