Ma šta kažete: Ubistvo Džamala Kašogija unapred isplanirano

Kako vreme odmiče, tako se i Saudijska Arabija primiče istini o ubistvu Džamala Kašogija u saudijskom konzulatu u Istanbulu. Koliko toliko.

Rijad je prvo tvrdio da je novinar, koji je živeo u egzilu u SAD, živ i zdrav napustio Konzulat. Potom su priznali da ga nije napustio – ubijen je u “tuči”. Onda je “slučajno udavljen”. A sada, objavili su saopštenje saudijskog javnog tužioca saudijski mediji, priznaju da je u pitanju bilo unapred isplanirano ubistvo.

Ipak, telo Džamala Kašogija još nije pronadjeno. Ni namerno, ni slučajno. Turski organi su, izveštavaju turski mediji, pregledali bunar unutar saudijskog konzulata i rezultati te istrage se čekaju. A pretražena je i Beogradska šuma u Istanbulu gde je dan pre svirepog ubistva Džamala Kašogija primećeno diplomatsko vozilo Saudijske Arabije.

U medjuvremenu svet je zgrozila fotografija iz Rijada na kojoj su sin ubijenog novinara i prestolonaslednik Mohamed bin Salman, za koga se osnovano sumnja da je ne samo znao već i naredio Kašogijevo ubistvo. Komentatori su u glas zaključili da Kašogijev sin izgleda kao da je na taj neverovatan sastanak nateran. Nedugo zatim objavljeno je da je on napustio Saudijsku Arabiju.

A u Turskoj se za istragu o ubistvu Kašogija interesovala šefica CIA Djina Haspel. Njoj je navodno pušten audio snimak Kašogijevog ubistva koji navodno poseduju turski istražni organi. Zvanične potvrde ove informacije, kao i uostalom postojanja takvog snimka, i dalje nema.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com