Majmuni koče indijski IT plan vredan 18 milijardi dolara

Restrikcije električne energije, loša organizacija, prenaseljeni gradovi i majmuni pokazali su se kao najveći problemi u planu Vlade Indije da približi informacione tehnologije stanovništvu.

U istorijskom gradu Varanasi majmuni, koji žive u napuštenim hramovima, su počeli da se hrane optičkim kablovima, prenosi Rojters.

„Ne možemo da izmestimo hramove odavde. Ne možemo da modifikujemo bilo šta ovde, sve je već izgrađeno. Majmuni uništavaju i jedu sve kablove“, požalio se inženjer A.P. Srivastava.

Prema njegovim rečima svi optički kablovi uz reku Gang, kod grada Varanasi, morali su da budu zamenjeni samo dva meseca nakon što su postavljeni, jer su ih uništili upravo majmuni.

Indijska vlada planira da postavi 700.000 kilometara optičkih kablova koji bi na internet povezali oko 250.000 indijskih sela. Sprovođenjem ovog plana do 2017. godine jedna trećina Indijaca bi imala pristup internetu, 10 odsto više nego sada. Kako će rešiti problem majmuna, kojima se očigledno najviše sviđaju ovi kablovi, ostaje da se vidi.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com