Nelogičnosti u raspodeli budžetskih sredstava za elektronske medije

Ministarstvo kulture i informisanja Vlade Republike Srbije objavilo je rezultate konkursa za sufinansiranje medijskih sadržaja u pet od šest kategorija, dok je za predlog odluke stručne komisije o raspodeli budžetskih sredstava za elektronske medije neophodna dodatna analiza.

Tasovac

Nakon uvida u predlog odluke stručne komisije, koja se bavila raspodelom sredstava za elektronske medije, naročito u domenu interneta, uočene su brojne nelogičnosti koje zahtevaju dodatnu analizu i pojašnjenje predloga upućenog ministru Ivanu Tasovcu.

Tasovac je, iz tog razloga, u skladu sa zakonom i podzakonskim aktima, uputio zahtev za sastanak članovima komisije za elektronske medije, koju sačinjavaju: Dinko Gruhonjić – Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV), Dalila Ljubičić – Asocijacija medija, Mihajlo Kovač – Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), Olivera Zekić – Regulatorno telo za elektronske medije (REM) i Sibina Golubović – nezavisni stručnjak.

Ovaj sastanak je neophodan kako bi Ministarstvo dobilo pojašnjenja o kriterijumima kojima se komisija, kojoj je predsedavao Dinko Gruhonjić, rukovodila prilikom donošenja predloga odluke o raspodeli budžetskih sredstava.

Takođe, potrebno je dati jasan odgovor na to pitanje ne samo zarad budućnosti projektnog sufinansiranja medijskih sadržaja, već pre svega zbog poštovanja zakona, ali i prava građana Srbije da na transparentan način budu informisani o tome kako se troše budžetska sredstva u ovoj oblasti, navodi se u saopštenju Ministarstva kulture i informisanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com