Nemački ministar Altmajer: Prisluškivale su nas i SAD, pa njihove firme nismo zabranili

Nemački ministar privrede Peter Altmajer na udaru je kritika ne samo iz SAD, pošto je u emisiji ARD sinoć objasnio zašto Nemačka neće zabraniti 5G opremu kineske kompanije Huawei.

Nemačka nije proglasila „bojkot američkih firmi pošto su obelodanjene optužbe o špijunuranju američke Nacionalne agencije za sigurnost“, rekao je Altmajer, a prenosi Blumberg.

Altmajer je zbog ovog poređenja na licu mesta, u emisiji Ane Vil, oštro kritikovan od predstavnika Liberalne partije Nemačke i Zelenih.

Objašnjenje od neimenovanih zvaničnika u Berlinu danas je saopštenjem zatražio američki ambasador u Nemačkoj Ričard Grenel.

„Nedavne tvrdnje vodećih nemačkih zvaničnika da su SAD isto što i Komunistička partija Kine uvreda je za hiljade američkih vojnika koji pomažu da se obezbedi bezbednost Nemačke“, naveo je Grenel.

Ovo poređenje ranije je palo na pamet komentatorima nemačkih medija, onih koji podržavaju zabranu opreme kompanije Huawei. Oni su zaključili da NSA jeste špijunirala i kancelarku Angelu Merkel, ali – Amerikanci su nemački prijatelji.

Da kompanija Huawei svoju opremu koristi za špijuniranje korisnika na nivou je nedokazanih sumnji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com