Njujork tajms u vreme izbora dobio 300.000 novih pretplatnika

Njujork tajms je predvodio medije protivnike aktuelnog američkog predsednika Donalda Trampa i najavljivao njegov ubedljiv poraz. Kad je Tramp pobedio, Njujork tajms se pokajnički obratio svojim čitaocima, a Tramp je rukovodstvu lista, u svom stilu, rekao što je imao: vi ste najkorumpiranija novina u Americi, ali bićete vi dobro, biće sa vama sve u redu jer vi ste američka vrednost.

Ova neprijatna epizoda nije štetila listu. Kako je upravo objavljeno od septembra prošle godine do njenog kraja, dakle baš u vreme dok se američka predsednička drama razrešavala, broj online-pretplatnika Njujork tajmsa porastao je za 296.000 odnosno na kraju godine ih je bilo za 19 odsto više nego u septembru.

Na kraju 2016. godine medijska grupa Njujork tajms je imala 1,853 milona online-pretplatnika ili za 45,9 odsto više nego na kraju 2015. godine.

Grupa se snažno okrenula digitalnim medijima i kad se saberu pretplatnici svih vidova Internet ponude ukupno ih je na kraju 2016. godine bilo 2,9 miliona, rekao je generalni direktor grupe Mark Tomson a prenosi francuski lst Mond. Poredjenja radi, podsetio je Tomson, 1993. godine kad je prodaja štampanih izdanja  bila na vrhuncu, tiraž  je iznosio 1,8 miliona primeraka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com