Prva pobeda Trampa: Suspendovan novinar!

Američki predsednik Donald Tramp uputio je čestitke TV kanalu ABC News zbog suspendovanja novinara Brajana Rosa, na četiri nedelje bez plate.

„Čestitam ABC News zbog suspendovanja novinara Brajana Rosa zbog njegovih odvratno pogrešnih i nepoštenih izveštaja o Rusiji, Rusiji, Rusija – lov na veštice. Više TV kuća i ‘novina’ trebalo bi isto da učine sa svojim fake news“, napisao je američki predsednik na svom Tviter nalogu.

ABC News je Rosa suspendovao jer je u svom izveštaju tvrdio da je jedan saradnik bivšeg Trampovog savetnika za nacionalnu bezbednost Majkla Flina spreman da svedoči da mu je Tramp više puta rekao za vreme izborne kampanje uspostavi kontakt sa ruskim državnim službenicima. Kako javljaju američki mediji, ABC News se ubrzo izvinio i objavio da je taj izvor rekao da je Tramp, kao već izabrani predsednik, tražio od Flina i male grupe savetnika da nadju put za popravljanje odnosa sa Rusijom.

Ros se takodje preko društvenih mreža složio s odlukom svoje kuće i napisao da je njegov posao da stalno poziva na odgovornost, te da saglasno tome odgovornost mora da snosi i sam.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com