Novoizabrani predsednik Makedonije: Bez gornje granice za medijsku kritiku

U Skoplju je zakletvu položio i primio dužnost od svog prethodnika Djordja Ivanova novoizabrani predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski, kandidat vladajućih SDSM i DUI.

Inaugiraciji nisu prisustvovali ni predsednik vladajuće SDSM Zoran Zaev, ni predsednik glavne opozicione makedonske stranke Hristijan Mickoski. Zaev, koji je na odmoru iz porodičnih razloga, poslao je novoizabranom predsednik čestitku video porukom.

Pri inaugiraciji, Pendarovski je održao govor koji bi se mogao opisati kao utopistički: neće više dozvoliti podele, pružiće ruku opoziciji i u saradnji s njom reformisati bezbednosno-obaveštajne službe, a što se medija tiče-pravo medija na kritiku rada javnih ličnosti neće imati gornju granicu.

„Skoro da ne postoji tako mala država, a da je podeljena po toliko osnova. Ubuduće to neću dozvoliti”, rekao je Pendarovski a prenosi Nova Makedonija.

„Daću podršku kreiranju ambijenta za slobodan rad medija, koji su stub svake demokratije i, u tom smislu, verujem da sam već u kampanji pokazao i, razume se nastaviću i ubuduće, veoma visoku toleranciju prema kritici mog rada, pa i kritici bez argumenata, budući da sam uveren da ne treba da postoji gornja granica za medijsku kritiku, kad je reč o izveštavanju o radu javnih ličnosti“, rekao je Pendarovski.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com