Politika bez objašnjenja za izmišljene autore tekstova

Dnevni list Politika nije pružio objašnjenje ko su autori tekstova u rubrici „Pogledi“ a koji su potpisani sa „Petar Veličković“ i „Milovan B. Vučić“.

Vršilac dužnosti glavnog i odgovornog urednika tog lista, Žarko Rakić, poručio je Udruženju novinara Srbije da sami saznaju ko stoji iza tih tekstova.

„Potrudite se da saznate“, rekao je Rakić UNS-u.

S druge strane, urednik rubrike „Pogledi“ Branislav Radivojša je u današnjem izdanju Politike čitaocima pružio „objašnjenje“ ove skandalozne situacije.

„U rubrici ‘Pogledi’ juče je uz tekst dr Petra Veličkovića objavljena fotografija Andreasa Kaufmana, a do ove greške je došlo tako što je autor teksta Veličković, na moju molbu da pošalje svoju fotografiju, poslao – Kaufmanovu. Ne sumnjajući da je reč o podvali autora teksta, napravili smo grešku zbog koje se izvinjavamo čitaocima“, napisao je Radivojša.

Ipak, Politika nije dala objašnjenje kako ni u jednoj stručnoj bazi, pa čak ni na Internetu uopšte, nema nijednog podatka o Petru Veličkoviću, navodnom forenzičkom psihijatru i sudskom ekspertu za poveravanje dece, kao ni o Milovanu B. Vučiću, navodnom profesoru univerziteta, psihoanalitičkom psihoterapeutu i psihoanalitičkom supervizoru i specialisti za dečju psihoanalizu. Upravo pod ovim imenima i titulama u rubirici „Pogledi“ u Politici su objavljeni tekstovi na temu nasilja u porodici a sa posebnim, negativnim, osvrtom na feministkinje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com