Nemački glumac: Tužiću Politiku!

Andreas Kaufman, nemački glumac čija je fotografija iskorišćena za predstavljanje fantomskog autora teksta u rubrici „Pogledi“ u Politici, najavio je tužbu protiv tog dnevnog lista.

„Apsolutno je sramotno koristiti moju fotografiju u ovom kontekstu. Sasvim jasno se distanciram od svakog nasilja nad ženama i samog pokušaja da se njima pripiše deo krivice. Korišćenje moje slike u tom smislu je odvratno“, rekao je Kaufman za Dojče vele i dodao da će od Politike tražiti objavu demantija kao i da će preduzeti pravne korake zbog nanete štete.

Podsetimo, vršilac dužnosti glavnog i odgovornog urednika Politike Žarko Rakić je Udruženju novinara Srbije poručio da sami saznaju ko stoji iza dva teksta na temu porodičnog nasilja u rubrici „Pogledi“ a koji su potpisani sa Petar Veličković i Milovan B. Vučić. Urednik rubrike „Pogledi“ Branislav Radivojša je u današnjem izdanju Politike napisao objašnjenje ove skandalozne situacije u kojem je samo naveo da je fotografija Kaufmana greškom objavljena, a kao krivac je označen misteriozni Petar Veličković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com