Posledice operacije Huawei: Svakom svoj Android!

Rusija bi trebalo da počne s razvojem svog operacionog sistema za smartfone, rekao je danas poslanik Državne dume Andrej Lugovoj.

On je, kako prenose ruski mediji, dodao kako se na primeru američkog postupanja s kineskom kompanijom Huawei vidi koliko je osnovano bilo donošenje ruskog zakona o sigurnom Internetu.

„SAD svojim zabranama nanose štetu kompanijama i korisnicima. Treba uzeti u obzir takvu praksu – u takvoj situaciji svaka država, koja poštuje sebe svoje gradjane i svoju bezbednost, treba da teži stvaranju sopstvenih operacionih sistema, programa i svega što je potreban za rad na Internetu”, rekao je Lugovoj, koji je autor ruskog zakona o sigurnom Internetu, za poslovni list Vzgljad.

Taj zakon je nedavno potpisao ruski predsednik Vladimir Putin.

Rusija, medjutim, nema svog proizvodjača mobilnih telefona.

Inače, stručnjaci u komentarima američkih mera protiv kompanije Huawei i predvidjaju takav razvoj dogadjaja: kompanije će uložiti sve napore da razviju sopstvene komponente umesto da budu zavisne od drugih dobavljača.

Kompanija Huawei je objavila da američke mere nije dočekala nespremna, već neko vreme radi na razvoju sopstvenih operacionih sistema.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com