Putin zadovoljan ako liči na lik Dostojevskog

Dmitrij Peskov, pres sekretar ruskog predsednika Vladimira Putina, rekao je danas da Putin pozitivno gleda na vest da ga je Henri Kisindžer uporedio s nekim likom Fjodora Dostojevskog.

„Kisindžer sigurno veoma dobro poznaje našu zemlju, dobro poznaje i naše pisce, filozofiju, prema tome slična poredjenja kad on čini – to je veoma pozitivna priča“, rekao je Peskov.

U intervjuu TV stanici CBS Kisindžer je rekao da je Vladimir Putin karakter iz Dostojevskog („character out of Dostoyevsky“) a na sajtu CBS-a se napominje da se misli na ruskog pisca, autora romana „Zločin i kazna“.

„On je heroj iz romana Dostojevskog. Taj čovek oseća jaku vezu, unutrašnju vezu, sa ruskom istorijom, kako je on razume“, rekao je Kisindžer. Dakle, prema sajtu CBS, Kisindžer nije rekao da Putin liči na Raskoljnjikova, glavnog lika „Zločina i kazne“.

Peskov je napomenuo da Kisindžer i Putin „odavno imaju tople odnose i koriste svaku priliku za neforalnu razmenu mišljenja o onome što se dešava medju našim državama i u svetu.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com