Smešna strana sveta: Kako je nacionalna kompanija podržala intimni video nacionalnog fudbalera

Ruska aviacija je potvrdila portalu RBK da je počela proveru tvrdnji da su piloti Aeroflotove kćerke kompanije „Pobeda“, sve sa ‘ni luk jeli ni luk mirisali’ putnicima na putu iz Moskve u Jekaterinburg, izvodili avio-majstorije u vazduhu.

Njihove su majstorije bile u obliku falusnog simbola, tvrdi telegram kanal FrequentFlyers, i iz toga zaključuje da su tako piloti poslali podršku poznatom ruskom fudbaleru Artjemu Dzjubi.

Dzjuba je snimio video samog sebe kako masturbira i taj se video pojavio u Internet mreži. Izgleda voljom njegove prijateljice blogerke, koja sad tvrdi da je sve, i video i njegovo puštanje u javnost, doživela kao manifestaciju slobode.

Korisnici društvenih mreža ni slučajno se nisu složili s blogerkom. Nego su se iz svih raspoloživih oružja modernih informacionih tehnologija obrušili na Dzjubu.

Dzjubi je njegov klub Zenit oduzeo kapitensku traku, a ni selektor ruske fudbalske reprezentacije Stanislav Čerčesov nije časio ni časa da ispoštuje mišljenje Internet javnosti.

Artjem Dzjuba, važan deo ruske fudbalske reprezentacije,  promptno je iz nje izbačen kako bi se tri predstojeće važne utakmice reprezentacije spasile od reakcija publike na pojavu Dzjube kakva se samo mogla zamisliti.

Čerčesov je potvrdio da se radi o ličnoj stvari, ali pripadnost reprezentaciji obavezuje na poštovanje malo strožijih i ličnih standarda.

Baš čudno što na Čerčesova nisu ostavila utisak zgražanja iz kulturnih krugova i poređenja sa sovjetskim vremenima kakvo je u intervjuu radiju Komsomolska pravda izneo humorista Mihail Gruševski.

„Gledanje kroz (tuđu) ključaonicu smatralo se u sovjetsko vreme najvećim grehom. Smatralo se sramotnim da neko nekog uhodi i još to deli sa drugima. A sada nema moralnih barijera od nepisanih etičkih pravila. Sve je zbrkano. Video doušništvo je postalo nacionalni sport. I to nije karakteristično samo za Rusiju. Čini mi se da je to svetski trend… Mi smo sad apsolutno goli i nezaštićeni. I to svako, ne samo javne osobe“, rekao je Gruševski.

Ali s Gruševskim se u onom delu o sovjetskim vremenima, mnogi ne bi složili.

Uhođenja je uvek bilo, samo su moderne tehnologije izrodile zastrašujuće efikasne metode.

Uhode su  nekad informacije delile sa NKVD-om ili KGB-om ili UDB-om, a sad se uhođeni prepušta presudi Internet svetine.

I što je još strašnije, ljudi uhode tj. snimaju i drukaju sami sebe, nekad i sasvim nesvesno a nekad i neizbežno, i to dele s razularenim sudijama, koje ne obavezuju nikakva pravila.

Pravom na lični život busaju se u grudi mnoga društva, kao recimo francusko.

Početkom ove godine video sličan ovom koji je snimio ruski reprezentativac snimio je jedan od kandidata za gradonačelnika Pariza. I, uz prateće poruke, poslao prijateljici, koja je opet imala svog ličnog Rusa, koji je strasni borac protiv licemerja…

Francuski mediji su tvrdili da Francuzi nisu Amerikanci, i ako francuski političar vara svoju ženu i to snima, to je privatna stvar, a ne politika. Da??? Bendžamin Grivo se promptno povukao iz trke za gradonačelnika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com