Smešna strana sveta: Poštovani gosti, izadjite dok se mi poubijamo!

U beogradskom hotelu „Jugoslavija“, uz tenzije koje su zahtevale intervenciju hotelskog obezbedjenja, već satima traje izborna skupština Udruženja novinara Srbije.

Diskusija je jednog trenutka poprimila takav karakter, da su se prisutni novinari izgleda posramili i, kako javlja RTS,  predložili da se gosti iz Grčke, Severne Makedonije i Republike Srpske zamole da napuste salu. Dok diskusija traje.

Na skupštini, i pored aktuelne epidemiološke situacije, učestvuje rekordan broj članova Udruženja: njih 592 prema 150, koliko je interes pokazalo za prethodnu izbornu skupštinu.

Doneta je i jedna pomirljiva odluka: da se Živojin Rakočević, član Upravnog odbora Udruženja novinara sa KiM, vrati na listu kandidata za predsednika Udruženja novinara, odakle ga je pod optužbom za sukob interesa makla kandidaciona komisija.

A o tome ko je novinar a ko nije, ko može da bude u organima Udruženja novinara a ko ne može, i zašto Statut udruženja nije u skladu sa Kodeksom novinara  odlučivaće se posle Skupštine.

Tako su kandidati za predsednika Udruženja novinara  Srbije: Vladimir Radomirović i Živojin Rakočević.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com