Smešna strana sveta: Rogozin je jezičav, ali zna šta je red

Eh, direktoru ruskog Roskosmosa Dmitriju Rogozinu ponekad je jezik brži od misli, ali aktivisti društvenih mreža su pakosni kad god im se samo pruži prilika.

Tako je izvesna Jekaterina Pavljušćenko danas na Tviteru čestitala Elonu Masku uspešno spajanje kosmičkog broda Dragon-2 s Medjunarodnom kosmičkom stanicom u ime „kosmičkih entuzijasta iz Rusije“.

Ona je njemu čestitala na engleskom jeziku, a on je zahvalio na čistom ruskom jeziku.

Baš lepo.

Ali – djavola! Jekaterina je ovaj lep trenutak pokvarila pakosnom primedbom kako je uverena da je ruski Roskosmos propustio priliku da takodje čestita Masku.

Ali ruska agencija RIA Novosti tvrdi da kosmička entuzijastkinja Jekaterina nije sasvim  u pravu.

Roskosmos je, tvrdi RIA Novosti, odmah čim je došlo do istorijskog spajanja poslao čestitku kolegama iz NASA, ali, Rogozin mora ostati Rogozin, oprezan i prekoran:

„Roskosmos čestita kolegama iz NASA uspešno probno spajanje kosmičkog broda i podvlači da bezbednost letova mora biti besprekorna. Državna korporacija pozdravlja razvoj uzajamne saradnje u oblasti osvajanja kosmosa i izražava uverenje da će se saradnja nastaviti“.

Oh, da podsetimo: zbog primedbi nekih američkih kongresmena Dmitriju Rogozinu je direktor NASA otkazao poziv za posetu toj američkoj kosmičkoj instituciji, a onda je direktor NASA odustao od posete Roskosmosu, koji mu je uputio poziv.

Inače je kompanija SpaceX probno lansiranje kosmičkog broda u orbitu obavila po ugovoru sa NASA.

Ali šalu na stranu, pakosna primedba Jekaterine Pavljušćeno je luk i voda prema onome što, ne Masku nego sirotom Rogozinu žele ostali ruski korisnici Interneta. A povodom Maskovog uspeha.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com