„Sram vas bilo“ :3000 novinara i glumaca na večeri sa Bajdenom

Mere obezbedjenja bile su pojačane, ekipa američkog predsednika Džo Bajdena izbegla je uobičajenu maršrutu na putu za hotel Vašington hilton kako bi izbegla demonstrante, koji su vikali „Sram vas bilo!“ i pevali :“Zapadni mediji mi vidimo i vas i sav užas koji prikrivate“, izvestio je AP.

Prema izveštajima američkih medija, oko 3000 novinara i holivudskih glumaca oglušilo se o apel palestinskih novinara(media.com)da bojkotuju redovnu godišnju večeru sa američkim predsednikom Džo Bajdenom iz solidarnosti sa 125 palestinskih kolega, ili 10 odsto od ukupne novinarske porodice u Gazi, koje su tokom proteklih šest meseci rata u Gazi ubile izraelske snage, koje politički, finansijski i vojno sponzoriše administracija američkog predsednika Džo Bajdena.

Organizator večere je, tradicionalno, Udruženje izveštača iz Bele kuće.

Ali ne ide svima tako kao novinarima u Gazi, pa je komičar – domaćin skupa sa strane novinara i glumaca, glumac i pisac Kolin Džost, inače suprug Skarlet Johanson, imao je da kaže sledeće :

„Moj deda je glasao za pristojnost [kad je 2020.glasao za Bajdena]i pristojnost je razlog što smo mi ovde večeras. Pristojnost je ono što nam je omogućilo da budemo ovde večeras. Pristojnost je ono što nam omogućava da pravimo šale jedan na račun drugog, a da nijedan od nas ne ode u zatvor posle toga nego ćemo ići na Newsmax after party“rekao je Džost, a prenosi hollywoodreporter.com

On je još dodao :“Ukoliko pogledate na nivo slobode kroz istoriju, pa i širom sveta danas, to je izuzetak. Ova sloboda je neverovatno retka i novinari u ovoj prostoriji pomažu da se zaštiti ta sloboda, koju nikad ne možemo uzeti zdravo za gotovo“, rekao je Džost na večeri kojom su dominirale opaske i vicevi na račun Donalda Trampa, republikanskog kandidata za predsednika SAD na izborima novembra 2024.

Demonstranti protiv američkog sponzorisanja rata u Gazi dobili su malu satisfakciju, izvestio je AP : u jednom trenutku neko je s jednog prozora hotela Vašington hilton razvio palestinsku zastavu.

Od 7.oktobra 2024.godine, kada je palestinska organizacija Hamas raketirala teritoriju Izraela, pri čemu je, prema izraelskim izvorima, poginulo 1200, ranjeno oko 5400 i uzeto u taoce 240 ljudi,a u osvetničkoj akciji izraelske armije, koja je usledila, u pojasu Gaze, prema palestinskim izvorima, poginulo 34 000 ljudi, ranjeno njih 77 000,a ta minijaturna palestinska teritorija razrušena do temelja.

Višestruki pokušaji da se u Savetu bezbednosti UN izglasa rezolucija o hitnom prekidu borbi u Gazi, propali su zbog veta SAD.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com