Zašto je FoxNews otpustio Takera Karlsona?

Američka televizijska stanica FoxNews je jutros objavila da je poznati televizijski voditelj Taker Karlson u petak vodio poslednju emisiju na toj televiziji, prenosi People.

„Fox News Media i Taker Karlson dogovorili su se da se rastanu. Njegova poslednja emisija bila je u petak. Zahvalni smo mu za njegovu službu mreži kao voditelja i ranije kao saradnika“, saopštila je Fox News.

Pošto je vest ujutro u ponedeljak objavljena, ceo dan se spekulusalo o razlozima.

Pa je američkim medijima najpre na um palo nedavno vansudsko poravnanje izmedju Fox News Media i  proizvođača softvera i hardvera za elektronsko glasanje firme Dominion Voting Systems, po kome je Fox News firmi Dominion platio 787, 5 miliona dolara obeštećenja zbog  objavljivanih tvrdnji bez dokaza o uticaju proizvoda te firme na predsedničke izbore 2020.godine.

Popodne je, medjutim, kompanija Dominion saopštila da otkaz koji je dobio Karlson, van Amerike verovatno najpoznatiji američki tv-voditelj, nema veze s njihovim slučajem.

Los Angeles Times, pozivajući se na neimenovane izvore, tvrdi da je Karlsona otpustio lično Rupert Mardok, vlasnik Fox News, zbog sudskog procesa koji se vodi protiv Karlsona i njegovih nadredjenih po tužbi za diskriminaciju, koju je podnela bivša producentkinja na Fox News Abby Grossberg.

Njeni advokati tvrde da je ta tužba glavni razlog za otkaz.

„Odlazak Takera Karlsona sa Fox News delom je priznanje optužbi naše klijentkinje, bivše vrhunske producentkinje Abby Grossberg, o sistematskom laganju, maltretiranju i širenju teorija o zaveri“, rekao je Tanvir Rahman, jedan od advokata Grossberg i dodao da „gospodin Karlson i njegovi nadredjeni ostaju individualni okrivljeni u [Southern District of New York] predmetu i mi se nadamo da ćemo njihove izjave pod zakletvom uzeti veoma brzo“.

Abby Grossberg, prema tužbi na koju se poziva Los Andjeles Tajms, tvrdi da je bila maltretirana i izložena antisemitskim komentarima u Fox News gde je producirala emisije „Sunday Morning Futures with Maria Bartiromo“ i „Tucker Carlson Tonight“.

Fox News, sa svoje strane, tvrdi da je Grossberg otpuštena zbog odavanja informacija kompanije.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com