Telegram: Omiljeni kanal komunikacije političara i terorista!

Telegram, aplikacija za dopisivanje, omiljena je, ili je bila s obzirom na status te terorističke organizacije, platforma za razmenu poruka medju članovima Islamske države, tvrde zapadni mediji.

Pored terorista, Telegram sve češće koriste i političari. Pa čak i naši.

U čemu je caka? U bezbednosti, naravno.

Telegram tvrdi da su dopisivanja njihovih korisnika, kojih ima preko 200 miliona, u potpunosti sigurna. Upravo zbog toga je ova aplikacija od danas blokirana u Rusiji.

Pavel Durov, osnivač Telegrama, odbio je da se povinuje zahtevima ruskih vlasti da im preda takozvane ključeve za enkripciju. Iz Telegrama su poručili da je njihova aplikacija jednostavno tako napravljena da ni oni sami nemaju pristup korisničkim ključevima za enkripciju – u prevodu ni sami ne mogu da vršljaju po porukama koje se na njihovoj aplikaciji razmenjuju.

S obzirom da je, navodno, situacija takva i ne čudi zašto je Telegram omiljena platforma za dopisivanje onih koji ni pod tačku razno ne žele da njihova dopisivanja dopadnu u “treće ruke”, pogotovo ne državne.

Telegram je u potpunosti besplatan, kako za korisnike Android, tako i za korisnike telefona sa iOS operativnim sistemom. I, podvučeno je, vaša dopisivanja nikada neće pasti u “treće ruke”.

A da trenutna situacija poprimi i komičnu notu postarala se informacija koju Rojters prenosi – Telegram je posebno popularan medju ruskim funkcionerima!

A koristite li vi Telegram?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com