Telenor tužio United grupu i SBB zbog nelojalne tržišne utakmice

Kompanija Telenor Srbija saopštila je da je podnela tužbu zbog nepoštene tržišne utakmice protiv povezanih firmi United Group B.V. Holandija, Srpska kablovska mreža d.o.o Beograd, Adria News s. a. r. l Luksemburg i Adria News d.o.o Beograd.

„Ova grupacija kompanija, počev od 25. januara 2021. godine, sprovodi neistinitu i intenzivnu medijsku kampanju, koristeći medije u svom vlasništvu N1 i Nova S, čime nastoje da spreče ili otežaju ulazak Telenora, kao novog konkurenta, na tržište distribucije medijskog saobraćaja“, ocenjuje Telenor u svom saopštenju objavljenom na sajtu kompanije.

Tužbom za nelojalnu konkurencuju Telenor zahteva se da se firmama u vlasništvu United grupe takvo delovanje onemogući, jer se njime krše zakonske norme i dobri poslovni običaji i da sudska presuda bude objavljena u sredstvima javnog informisanja.

„Telenor će naknadno opredeliti visinu štete koju je pretrpeo zbog nelojalne tržišne utakmice“, navodi se dalje.

Telenor podseća da United grupa i SBB imaju većinski položaj na tržištu distribucije medijskih sadržaja od 46,1 odsto, dok Telenor tek treba da udje na ovo tržište i to nakon što nadležni organi Republike Srbije nezavisno, stručno i nepristrasno donesu o tome odluku.

Telenor Srbija ističe da su potpisani ugovori o zakupu infrastrukture kompanije Telekom u potpunosti u skladu sa zakonima Republike Srbije i da u njima, ocenjuje Telenor, nema naznaka narušavanja konkurentnosti ili narušavanja medijskog pluralizma u Srbiji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com