Većina i dalje strahuje od finansijske prevare na internetu

Čak 62 odsto korisnika interneta u Evropi se plaši onlajn finansijske prevare, pokazalo je istraživanje koje su sprovele kompanije Kaspersky Lab i B2B International.

Sveukupno, ugroženo prilikom onlajn kupovine ili transkacije oseća se 44 odsto korisnika interneta u Evropi, a 49 odsto u svetu, prenosi portal ZaJavnost.info.

Kada su u pitanju zvanične mobilne aplikacije, 34 odsto osoba koje vrše novčane transkacije putem interneta ih ne smatra zaista bezbednim, dok 44 odsto osoba priznaje da su u nekom trenutku procesa plaćanja prekinuli finansijku operaciju jer nisu bili sigurni u njenu bezbednost.

„Mnogi korisnici i dalje se osećaju sigurnije kada plaćaju gotovinom ili koriste svoje bankovne kartice na mestu prodaje, umesto kupovine na mreži preko računara ili mobilnog uređaja, i ta uzdržanost otežava razvoj onlajn tržišta plaćanja. Da bi se ohrabrili da počnu aktivnije da koriste elektronske servise plaćanja, banke, prodavnice i onlajn e-pay sistemi treba da uvere korisnike da su bezbedni i zaštićeni od sajber prevaranata“, kaže Ros Hogan, direktor divizije Prevencija prevara u kompaniji Kaspersky Lab.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com