Rušenje 2.600 objekata u Beogradu, na Zlatiboru…

Gradjevinska inspekcija je pripremila 2.600 rešenja za rušenje nelegalno podignutih objekata u Beogradu i drugim gradovima, izjavila je u ponedeljak ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ona je agenciji Beta rekla da je reč o objektima koji direktno ugrožavaju bezbednost ljudi, ali i onima u zaštićenim zonama kao što su Tara i Zlatibor.

„Ja sam potpisala sva rešenja i potpisaću svako naredno zato što je to početak uvodjenja reda u tu oblast“, rekla je Mihajlovićeva i dodala da to nije bio slučaj u prethodnim ministarstvima.

Ministarka gradjevinarstva je rekla da ne očekuje probleme prilikom rušenja objekata, ali je objasnila da to ne može da se desi brzo, na primer u narednih 15 dana, jer procedura predvidja tenderski izbor firmi koje će rušiti nelegalne objekte.

Mihajlovićeva je ocenila i da raniji rezultati rada gradjevinske inspekcije nisu bili dobri.

„Srbija, koja ima milion i po nelegalno izgradjenih objekata za prethodnih 10 godina, ne može da kaže da je rezulat dobar, ako su inspekcije napravile tek 150 rešenja za rušenje i ako je 150 objekata srušeno“, istakla je ona.

Mihajlovićeva je rekla i da je uvela promene u rad inspekcija u Ministarstvu jer nije bila zadovoljna ogranizacijom i efikasnošću rada inspektora.

 

Beta

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com