Verujte ili ne, kako vam drago: Zašto Fejsbuk grupa brani ubicu iz Splita

Advokat Branko Šerić, koga je angažovala Fejsbuk grupa „Pravda za Filipa“ već se uputio u Split da preuzme odbranu 25-godišnjeg Filipa Zavadlava, koji je 11. januara iz kalašnjikova pucao i ubio tri osobe koje su, navodno, zbog dugova za drogu maltretirale i reketirale njegovog dve godine mlađeg brata i njega!

Fejsbuk grupa“ Pravda za Filipa“ smatra da je Filip 11. januara „učinio veći uslugu Split nego  policija za 30 godina“ i više učinio za grad „nego sva četiri zadnja gradonačelnika zajedno“.

Zbog navodnog pozivanja na nasilje i glorifikovanja ubice, ugašena je na Fejsbuku otvorena stranica „Pravda za Filipa“ sa 20.000 lajkova, ali je odmah osnovana nova privatna, koja je u kratkom roku prikupila 15.000 lajkova.

Njeni administratori su, izmedju ostalog, napisali da je njima običnim gradjanima dosadilo da žive u strahu i da može biti ugašeba i nova stranica, biće osnovana sledeća…

„Osnovana je nova grupa istog naziva u koju pozivamo sve koji smatraju da je odgovornost za scene nasilja na institucijama države, blagim kaznama, toleriranju nasilja, pasivnost policije i sporosti i neučinkovitosti sudstva. Grupa se zove ‘Pravda za Filipa’ jer je subotnji masakr na splitskim ulicama posledica totalnog sloma pojedinca prepušteno sebi samom, od stresnog odrastanja u teško disfunkcionalnoj obitelji gde je zakazao CZS, do suočavanja s narko-mafijom, koja je reketirala i maltretirala njega i njegovu obitelj dok konačno nije došao do ruba“.

Filip Zavadlav, kako izveštava Slobodna Dalmacija, potiče iz disfunkcionalne porodice u kojoj je, kad je on imao 13 godina, majka bila osudjena za nasilje nad decom, priznala da je narkomanka, a bio je uslovno kažnjavan za kradju i tešku kradju, činjene zajedno s majkom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com