Živojin Rakočević : Zahtev za zaustavljanje Sputnjika i RT apsurdan i opasan

Predsednik Udruženja novinara Srbije (UNS) Živojin Rakočević izjavio je da je zahtev Evropskog parlamenta Srbiji da obustavi radiodifuzne aktivnosti Sputnjika i RT apsurdan i opasan.

„Sigurno ja da čovek savremenog sveta ima mogućnost i sposobnost da razlikuje dobro od lošeg, laž od istine i da je jako opasno da se iznad njegove slobode izbora postavlja neki autoritet i da mu taj autoritet zabranjuje ili ukida medijski sadržaj. Zato je izuzetno važno da ponuda, medijskih sadržaja bude bez diskriminacije i pod potpuno ravnopravnim uslovima. Svi strani emiteri, i to je stav koji UNS zastupa od početka, trebalo bi da imaju ravnopravne uslove emitovanja“, rekao je Rakočević za Sputnjik.

On je komentarisao i poziv Evropskog parlamenta srpskim vlastima da se suprotstave „hibridnim pretnjama“ i posvete „borbi protiv dezinformacija“.

„Što se tiče samog pitanja i zaključka da vlasti treba da se bore protiv hibridnih pretnji i dezinformacija, onda se dolazi do jednog mišljenja koje glasi da te vlasti mogu da formiraju savršeni medijski nadentitet koji je sposoban da zaštiti korisnike medija od štetnog ili hibridnog uticaja. Dakle, samim tim, nalazimo se u apsurdnoj situaciji koja se jedino može rešiti profesionalnim dijalogom i ravnopravnim  uslovima profesionalaca u medijskom svetu i na medijskom prostoru“, rekao je predsednik Udruženja novinara Srbije Živojin Rakočević za Sputnjik.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com