Čekaju se Turci: Prodat hotel Nais

Hotel Nais, koji se nalazi na autoputu Beograd – Niš, dobio je novog vlasnika. Konzorcijum koji predvodi surdulička kompanija Trgogradnja kupila je taj objekat za 135 miliona dinara.

Nais

Kako piše portal Južne vesti, prvi gosti u hotelu Nais, nakon kompletnog renoviranja, očekuju se sledećeg leta.

„Mi smo prvo kupili plac u blizini hotela, ali videli smo da objekat dugo niko ne kupuje. Onda smo se udružili sa ovim ljudima koji su takođe bili zainteresovani i eto sad je moja firma nosilac tog konzorcijuma“, rekao je Velibor Stošić, direktor Trgogradnje, koji je za portal Južne vesti rekao se pored njegove kompanije u konzorcijumu nalaze još dva fizička lica.

Kako je navedeno u oglasu za prodaju na jednom sajtu za nekretnine, u sklopu hotela Nais nalaze se zgrade površine 12.430 kvadratnih metara, restoran za ukupno 800 osoba, parking od 200 mesta, olimpijski i dečji bazen, sportski tereni i 23 hektara zemlje. Trenutno postoji 88 dvokrevetnih soba i tri apartmana. Hotel je na strani autoputa koja voli ka Nišu, blizu račvanja za Sofiju ili Skoplje, a od centra Niša je udaljen devet kilometara.

Bivši vlasnik hotela Nais bila je kompanija Srbijaturs. Ta kompanija je 2003. godine privatizovana, a vlasnik je postala američka kompanija Uniworld. Država je tu privatizaciju kasnije raskinula, zbog nepoštovanja ugovornih obaveza, ali je Uniworld dobio spor pred Međunarodnim arbitražnim sudom u Parizu – pored vraćene imovine, Uniworld je dobio i odštetu od tri miliona evra. Pre četiri godine Uniworld je oglasio prodaju hotela u okviru Srbijaturista, a potom je i prestao da isplaćuje zarade zaposlenima, koji će sada biti namireni upravo prodajom Naisa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com