Da li je Turska bezbedna za turiste? Jeste.

Tako tvrdi Frankfurter algemajne cajtung pošto su Nemačka i Turska poremetile medjusobne odnose do krajnjih granica. Bez obzira na to, list ocenjuje da bezbednost nemačkih turista u Turskoj nije posebno ugrožena.

„U stvari, bezbednosna situacija u Turskoj se poboljšala“, ocenjuje FAZ. I podseća da su se tokom 2016. godine u Istanbulu dogodila tri teroristička akta. Nepoznati počinioci su ispalili rakete na jednu ulicu u blizini turističkog centra Antalije. U samom gradu je došlo do jedne eksplozije.

Od tada, kaže FAZ, nije bilo napada. Pojačane su kontrole na aerodromima i na brodovima u Bosforu.

Nemirno je samo u regionima na jugoistoku zemlje gde traje gradjanski rat. I pored najava napada Radničke partije Kurdistana, koju FAZ naziva terorističkom, na turistička mesta, u morskim letovalištima je do sada bilo sigurno.

Novo je hapšenje nemačkih državljana za sada ograničeno na aktiviste i novinare. Sa turistima se do sada ništa nije dešavalo, kaže FAZ i dodaje: „Ali to nije garancija da će tako i ostati“.

Prema navodima nemačkih medija u Turskoj je aktivno 6.800 nemačkih firmi i nema sumnje da je značajan deo iz oblasti hotelijerstva i turizma.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com