Dosta je bilo: Kineski turisti ili jeftina radna snaga

Danas je Pokret „Dosta je bilo“ protestovao zbog zajedničkih patrola srpske i kineske policije.

Taj se pokret pita o zakonskoj osnovi da državljani „bilo koje strane zemlje uopšte mogu da obavljaju ove važne poslove kod nas“ i ocenjuje kao nedopustivo za svaku suverenu državu da „strani državljani patroliraju ulicama gradova“.

Ipak, najinteresantnije je da „Dosta je bilo“ najavljuje svoje istraživanje podatka da su kineski turisti po broju izbili na prvo mesto medju stranim turistima u Srbiji i, doduše ogradjujući se, iznosi ozbiljnu insinuaciju.

„Paralelno s ovom vešću, gradjani Bora prijavljuju da su u RTB dovedeni osudjeni zatvorenici iz Kine radi angažovanja na teškim i opasnim poslovima. Spekuliše se i sa hiljadama zatvorenika iz Kine, koji treba da rade na infrastrukturi u Srbiji kao još jeftinija radna snaga od domaće. DJB ispituje sve ove tvrdnje“, navodi se u saopštenju.

Ranije je „Dosta je bilo“ postavio pitanje poštovanja suveteniteta Srbije povodom sastanka o izbornim uslovima izmedju vlasti i dela opozicije, „koji su organizovale Soroševe nevladine organizacije“.

U tim povodom, početkom avgusta, izdatom saopštenju, „Dosta je bilo“ navodi:

„Neverovatno je da se aktuelna vlast spremno povinuje ovakvom sastanku u organizaciji nevladinih organizacija koje niko nije birao i koje polažu računa samo svojim finansijerima iz inostranstva. Ovim se na najdirektniji i najsramniji način ponižavaju Republika Srbija, njena Narodna skupština i svi birači. Zar nije Srbija suverena država koja svoje probleme rešava u svojoj Narodnoj skupštini?
Cela politička karijera Aleksandra Vučića je bila, a i dalje je bazirana na napadima na Soroševe nevladine organizacije i političare da su Soroševi plaćenici. A onda smo prošle godine, iz saopštenja predsednika SNS-a saznali da je Soroševom sinu podneo izveštaj o toku razgovora o Kosovu i Metohiji. Isto kao što je u svojim političkim govorima decenijama napadao Klintonove, Blera, Šredera, na kraju je ispalo da ih predsednik SNS-a sluša, pa čak i plaća iz budžeta Republike Srbije. Da li je ista situacija i sa Sorošem, saopštava „Dosta je bilo“ i dodaje da je vlast istovremeno tri godine „dosledno odbijala da na dnevni red zasedanja Skupštine stavi makar jedan predlog opozicije za unapređenje izbornih zakona“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com