HRT: Split u turističkoj sezoni, u stvari, briljira

Zaista je veoma nezgodno kad mediji usred najvažnijih meseci turističke sezone objave vest kako grupa huligana mlati par stranih turista po gradu, koji je jedna od najvažnijih turističkih destinacija u zemlji.

Kao što se upravo dogodilo (ne prvi put) Splitu.

Bez svake sumnje je zato javni servis Hrvatske večeras objavio nadahnut izveštaj o tome kako je turistički promet u julu u Hrvatskoj imao manji pad, ali je zato Split – briljirao. Rastom broja gostiju i rastom broja noćenja u odnosu na jul prošle godine za 4% odnosno 5%.

Dakle, jul je u Splitu bio odličan, a avgust će, prema svim pokazateljima, biti sjajan, javio je HRT.

Inače, Hrvatska turistička zajednica je danas objavila detaljan izveštaj o ovogodišnjem turističkom prometu u Hrvatskoj.

Prema tom izveštaju, koji se poziva na sistem eVisitor, u julu je Hrvatska imala 4,6 miliona turista, što je za 0,7% manje nego u julu prošle godine, a oni su ostvarili 30,5 miliona noćenja što je za 1,3% manje. Za ovakav rezultat zaslužni su strani turisti -njihov ukupni broj (4,24 miliona) za 1,3 % je manji nego prošle godine, a broj noćenja koja su ostvarili (26,97 miliona) za 2,2% je manji nego prošle godine.

Medjutim, podaci za prvih sedam meseci ove godine pokazuju da je hrvatski turizam ipak u plusu.

Hrvatska je od početka januara do kraja jula imala 11,5 miliona domaćih i stranih turista što je za 3,7% više nego lani. Turisti su ostvarili ukupno 56,87 miliona noćenja ili za 0,8% više nego lani.

Stranih turista bilo je 10,1 miliona ili za 3,2% više nego lani, a ostvarili su 49,96 miliona noćenja ili 0,2% više nego lani,navodi se u veoma detaljnom izveštaju Hrvatske turističke zajednice.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com