Još jedan pokušaj prodaje Kuršumlijske banje

Na sajtu Republičke direkcije za imovinu Republike Srbije danas je po drugi put objavljen oglas za prikupljanje pismenih ponuda za kupovinu banjskog kompleksa u Kuršumlijskoj banji, objekta hotela „Žubor“  površine 16.220,4 kvadrata, 19 pomoćnih zgrada i bazena i 95.902 kvadrata zemljišta. Sve se prodaje u „vidjenom“ stanju.

Ovaj se oglas od prethodnog razlikuje po ukupnoj početnoj ceni koja je za oko pola miliona evra niža. Naime u današnjem oglasu iznosi 1.887.782 evra, dok je u oglasu na koji se nije javio niko iznosila 2.359.727,507 evra.

Konačna cena će biti utvrdjena po prikupljanju pismenih ponuda.

Prema saznanjima Ekonomskih Vesti, cena banje koja odavno nije u funkciji bila je odbijajući faktor kod prethodnog oglasa.

Kao i u prethodnom oglasu i u ovom se ističe da predmet otudjenja nije objekat-kućica za termalni izvor gde se nalazi izvorište geotermalne vode.

Dakle, izvorište ostaje javno dobro, u vlasništvu države.

Napominje se, takodje, da će budući kupac korišćenje i eksploataciji termalnog izvora regulisati u skladu sa uslovima i postupkom propisanim Zakonom o rudarstvu i geološkim istraživanjima, a naknadu za korišćenje će plaćati u skladu sa Zakonom o naknadama za korišćenje javnih dobara.

One thought on “Još jedan pokušaj prodaje Kuršumlijske banje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com