Na oglas za prodaju Kuršumlijske banje nije se javio niko

Rok za podnošenje ponuda za kupovinu banjskog kompleksa „Žubor“ u Kuršumlijskoj Banji istekao je u petak i ponudu nije podneo niko, saznaju Ekonomske Vesti.

U oglasu Republičke direkcije za imovinu i Republičkog fonda za penzijsko-invalidsko osiguranje, objavljenom 25. aprila, navodi se da je početna cena za banjski kompleks „Žubor“ 2.359.727,50 evra.

Oglas je, kao i svi drugi oglasi Republičke direkcije za imovinu, objavljen u listu Srpski telegraf.

Na prodaju je ponudjen objekat hotela „Žubor“ od 16-220,4 kvadrata, još 19 pomoćnih zgrada i bazen, kao i 95.902 kvadrata zemljišta.

Posebno se ističe da u ponudu nije uključena kućica za termoizvor gde se nalazi izvorište termalne vode. S budućim kupcem će način eksploatacije termalnog izvora biti posebno ugovoren u skladu sa Zakonom o rudarstvu i geološkim istraživanjima, precizira se u oglasu.

Očekivalo se s velikom verovatnoćom da će ponudu za kompleks „Žubor“ podneti preduzeće „Planinka“ iz Kuršumlije, u čijem vlasništvu uspešno posluju Lukovska i Prolom banja. Ove su banje u susedstvu Kuršumlijske banje.

Radovan Raičević, direktor i suvlasnik preduzeća „Planinka“za Ekonomske Vesti kaže da ponudu nisu podneli zbog previsoke cene.

On kaže da tim „Planinke“ zna kako stvari stoje u Kuršumlijskoj Banji i da oni imaju neku svoju procenu vrednosti koja je daleko od oglasom tražene.

„Tamo nema ništa. Prodaje se zemljište i objekat koji nije u funkciji. Mi znamo kako stvari stoje i koliko tu treba da se uloži“, kaže Raičević za Ekonomske Vesti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com