Ljajić i Dačić na suprotnim stranama: Državo, da li da putujemo u Tursku ili ne?

Dok maltene sve države ovog sveta građanima izdaju upozorenja u vezi sa putovanjima u Tursku, u kojoj se prošle nedelje odigrao krvavi neuspeli vojni puč, građanima Srbije je teško da zaključe da li treba ili ne treba da putuju u tu državu.

Antalija

Na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Srbije i dalje stoji upozorenje od 16. jula, dan nakon što je deo Vojske Turske pokušao da preuzme upravljanje državom, da se u Tursku ne putuje.

„Zbog novonastale situacije u Turskoj, mandatar za sastav nove Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić, pozvao je 16. jula ove godine, građane Republike Srbije da ne putuju na teritoriju Turske, jer Vlada Republike Srbije ne može da garantuje bezbednost svojim građanima u toj zemlji“, navodi se na sajtu diplomatskog ministarstva.

Međutim, danas je u beogradskim medijima objavljeno da je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija na sastanku sa predstavnicima turističkih agencija zaključilo da „nema razloga da se srpskim turistima zabrani odlazak na letovanje u Turskoj“, barem je sastanak tako prepričao Milan Lainović, potpredsednik Upravnog odbora Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (YUTA).

No, na sajtu ministarstva kojim u tehničkom mandatu rukovodi Rasim Ljajić nema informacija u vezi sa ovom temom.

Informacija o stavu države u vezi sa odlaskom u Tursku nema ni sajtu Vlade Srbije, ali zato turističke agencije „sve u šesnaest“ nudi aranžmane za letovanje u Turskoj i to uz, žargonski rečeno, bezobrazne popuste.

Ovakva (ne)reakcija države najteže pada onim građanima koji su već uplatili letovanje u Turskoj a iz opravdanih razloga sada ne žele da odu tamo. Naime, bez zvanične preporuke države da se ne putuje u Tursku potpuni povraćaj novca za uplaćeno letovanje nije moguć. No, ako ćemo iskreno, i dalje je aktuelna pomenuta preporuka sa sajta Ministarstva spoljnih poslova da se na teritoriju Turske ne putuje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com