Marketing ili istina: Rusi nagrnuli u Tursku

Čim su ruski predsednik i Vlada ukinuli zabrane za turistička putovanja u Tursku, ruski turisti nisu ni časa časili: već sutradan su okupirali turističke agencije.

rusija turska

Prema navodima lista Komersant zasnovanih na statistici „Jandeks-putovanja“ prodaja aranžmana za Tursku već čini 35 odsto svih prodaja agencija, a prodaja avionskih karata porasla je za 30 odsto.

Ruski turoperateri su i ranije izjavljivali da Tursku kao omiljeno odredište ruskih turista ništa u potpunosti ne može da zameni, a odmah pošto je turski predsednik uputio čuveno izvinjenje ruskom predsedniku, predstavnici ruske turističke industrije su izjavili da su vrisnuli od sreće, ipak ima i malo rezerve u gledanju na najsvežiju statistiku: ne radi li se o vrlo efikasnoj reklami turističke industrije?

Da ipak sve nije propaganda svedoče podaci o reakciji drugih turističkih odredišta na povratak turskih odmarališta u igru: mnogo u Rusiji reklamirani Krim, javljaju ruski mediji, znatno je snizio cene, pa se sada soba sa doručkom za dvoje na zapadnom delu ostrva može dobiti za 3600 rubalja – manje od 50 evra. Omiljeni hotel poznate ruske pevačice Ale Pugačove „Jelena“ na Jalti za vreme majskih praznika koštao je 430.000 za noć, a sada je cena 81.000 rubalja.

Pošto je Rusima bio uskraćen odmor na dve najomljenije destinacije – Turska i Egipat –  na rast broja turista računale su Grčka, Italija, Hrvatska od po 10 odsto. Godišnje je u Turskoj odmor provodilo oko 4,5 miliona Rusa i donosili su Turskoj oko 10 milijardi dolara prihoda. Prihodi od turizma čine značajan deo turskog BDP-a.

Zabrana Rusima da letuju u Turskoj imala je za posledicu drastičan pad turističkog prometa i prihoda od turizma u toj zemlji.

Prema svedočenju ruskih turističkih radnika toplo tursko more i izuzetno poboljšan odnos cena i kvaliteta nije Rusima mogla da zameni nijedna druga destinacija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com