Nemci na putu u Srbiju: Pazite na obračune navijača i sitni kriminal

Nemačka je odlučila da počev od 15. juna ukine „upozorenje o putovanjima“ za zemlje Evropske unije i Šengenskog prostora i svojim gradjanima na ličnu odgovornost ostavi odluku da li će i gde putovati, ali uz napomenu da organizovanih evakuacija nazad u domovinu neće biti.

Za svaku državu, Ministarstvo inostranih poslova Nemačke daje i redovna posebna upozorenja.

Za Srbiju se navodi da su od 22. maja granice Srbije otvorene za ulaske i izlaske bez ikakvih ograničenja. Putnici na granici dobijaju dvojezičnu informaciju o merama koje su na snazi u vezi sa Covid-19.

Nemački gradjani se pozivaju da se o trenutnoj epidemiološkoj situaciji informišu na sajtovima Vlade Srbije i Ministarstva zdravlja Srbije sa linkom na te sajtove.

Politička situacija u Srbiji se ocenjuje kao stabilna, ali se turisti upozoravaju da može biti tenzija na granici s Kosovom, a u Beogradu od jeseni 2018. godine traju demonstracije opozicije, ali „pretežno mirnog toka“.

Nemački turisti se upozoravaju da na dan utakmica izmedju fudbalskih klubova Crvena zvezda i Partizan može doći do smetnji u saobraćaju i nasilnih obračuna navijača.

Upozorava se u na sitan kriminal, džeparenje i prevare, uglavnom na ulicama velikih gradova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com