Ruske turističke agencije: Vratite nam Egipat!

Ukoliko ruski gradjani ni ove zime ne budu mogli na odmor u Egipat, to će biti katastrofa za ruske turističke agencije, saopštio je Ruski savez turističke industrije.

Egipat

Tokom leta se zamena za Egipat još može i pronaći, tokom zime, zamene za Egipat gotovo da nema, navodi se u tom saopštenju.

Do ove godine, Egipat je bio, posle Turske, druga najomiljenija turistička destinacija ruskih gradjana.

Avionske veze izmedju Rusije i Egipta prekinute su pošto je 31. oktobra prošle godine nad Sinajskim poluostrvom oboren ruski avion pun putnika koji su se vraćali sa odmora u Egiptu. Niko od 224 putnika i člana posade nije preživeo.

Velika Britanija, a zatim i federalna služba bezbednosti Rusije objavile su da se radi o terorističkom aktu do koga je došlo i zbog niskih bezbednosnih standarda na aerodromu Šarm-el Šeik. U saradnji sa stranim ekspertima, medju kojima su bili i ruski, Egipat je preduzeo mere na poboljšanju bezbednosti svojih aerodroma, ali one još nisu ocenjene kao zadovoljavajuće.

Ruski i britanski turisti čine 70 odsto turista u Egiptu, saopštilo je posle toga Ministartsvo turizma Egipta. Turizam sa 12 odsto doprinosi BDP-u te države.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com