MSP: Nismo angažovali nikakve lobističke kuće u inostranstvu

Ministarstvo spoljnih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da od 2012. godine nije angažovalo nikakve lobističke kuće u inostranstvu.
lobiranje
U saopštenju se navodi da je vlada Vojislava Koštunice i Borisa Tadića 16. aprila 2008. godine angažovala lobističku kuću za konsultantske usluge 30 Point Strategies, a da je vlada Mirka Cvetkovića 5. avgusta 2011. godine sklopila ugovor sa Podesta group o pružanju konsultantskih usluga (lobiranju).
Nakon promene vlasti 2012. godine, oba ugovora su prekinuta i obavljena su samo plaćanja na osnovu obaveza iz ranije potpisanih ugovora.
Od 2012. godine nije bilo nikakvih novih ugovora sa lobistima iz inostranstva.
U saopštenju Pokreta „Dosta je bilo“, kako se ističe, iznete su grube neistine o angažovanju Podesta group.
Ni tadašnji premijer Srbije Ivica Dačić, ni kasnije Aleksandar Vučić, nisu angažovali, niti sklapali ugovore, ne samo sa Podesta group, nego ni sa bilo kojom drugom lobističkom kućom iz inostranstva.
Zašto je ta kuća, Podesta group, koja radi za biznismena Miroslava Miškovića, tada angažovana, pitanje je koje treba postaviti Borisu Tadiću i Mirku Cvetkoviću.
Sve se to radilo pod oznakom poverljivosti, a našu državu je koštalo 100 hiljada dolara za Podesta group i 42 hiljade evra za 30 Point Strategies svakog meseca.
„To je istina, za razliku od propagandnih laži Pokreta Dosta je bilo“, zaključuje se u saopštenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com