Venecuela, Urugvaj i Japan upozorili gradjane na opasnost putovanja u SAD

Vlada Venecuele je izdala zvanično saopštenje kojim svoje gradjane upozorava na opasnost putovanja i boravka u gradovima u SAD „sa najviše nasilja“, a posle pucnjave u El Pasu (Teksas) i Dejtonu (Ohajo), koje su odnele 31 život.

Kako piše USA Today, Venecuela se u svom upozorenje pozvala na jedan raniji tekst magazina Forbs u kome se kao opasni gradovi u SAD navode: Klivlend, Detroit, Baltimor, Sent Luis, Oukland (Kalifornija), Memfis, Tenesi, Birmingam, Alabama, Atlanta, Stokton (Kalifornija), Bufalo, Njujork.

Isto upozorenje svojim gradjanima, uputile su i vlasti Urugvaja, a pošto je objavljeno da je ubica iz El Pasa ranije na društvenim mrežama objavio da su njegove akcije usmerene „protiv nadiranja Hispanoamerikanaca“. Urugvajci se upozoravaju na „rast diskriminativnog nasilja“ i zločina mržnje izazvanih „rasizmom i diskriminacijom, koji su tokom prvih sedam meseci ove godine koštali života 250 ljudi“.

Upozorenje svojim sunarodnicima uputio je i konzul Japana u Detroitu. U njegovom upozorenje se navodi da „treba biti svestan potencijala za pucnjavu“ svuda u SAD, koje on opisuje kao „društvo pištolja“, citira Los Angeles Times.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com