Smešna strana sveta: Zato će domaće kompanije graditi stanove širom Novog Sada, a i šire

Prethodna petooktobarska vlast je lepo pokazala da marketing ne može sakriti da je car go, ali iz tudjih iskustava retko ko uči.

Inače bi naslov te vesti na sajtu Vlade Srbije glasio: Postavljen kamen temeljac za gradnju 542 stana za pripadnike snaga bezbednosti, ali, u skladu sa lošim novinarstvom, taj naslov glasi: Domaće kompanije grade stanove za pripadnike snaga bezbednosti.

Danas su nas premijerka Ana Brnabić i ministarka Zorana Mihajlović, umesto ozbiljnog odgovora na pitanje da li je tender za gradnju Moravskog koridora tako skrojen da na njemu nijedna domaća firma ne može da učestvuje, nadahnuto izvestile o svom ponosu što će (zato?) stanove za pripadnike snaga bezbednosti graditi domaće firme materijalom iz Srbije!

Marketinško zatrpavanje pitanja o tome da li je tender za gradnju Moravskog koridora namešten za jednu stranu firmu, kompletirao je predsednik Pokrajinske vlade Vojvodine Igor Mirović.

Zasipajući nas brojkama o 542 stana u novosadskom naselju Jugovićevo, plus još 1.500 stanova širom Novog Sada, plus stanovi u Sremskoj Mitrovica, Mirović je poentirao tvrdnjom da je „ovaj projekat veoma značajan i za razvoj gradjevinarstva i stanogradnje u Novom Sadu i Vojvodini“.

Znači li ovoliko nervoznog marketinga da je Goran Rodić iz Gradjevinsko industrijske komore Srbije, koji je pitanje tendera za gradnju Moravskog koridora prvi pokrenuo, u pravu više nego što smo mogli i da pomislimo?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com