Vijesti : Sveti Stefan se otvara 7.jula

Grad hotel „Sveti Stefan“ biće otvoren 7.jula, a nakon što je dve godine bio zatvoren, potvrđeno je crnogorskom listu „Vijesti“ (www.vijesti.me) u kompaniji Adriatic Properties, vlasnika Petrosa Statisa.

List podseća da se pred Medjunarodnim arbitražnim sudom u Londonu  i dalje vodi spor po zahtevu Adriatic properties, koja je zakupac „Svetog Stefana“, da joj se zbog kršenja ugovora isplati 100 miliona evra.

Vlada Zdravka Krivokapića, pišu Vijesti skinula je tajnost sa ugovora o zakupu hotela „Sveti Stefan“, „Miločer“ i „Kraljičina plaža“.

Po ugovoru iz 2007.godine za vlade Željka Šturanovića ti su  hoteli dati u 30 – godišnji zakup, ali je  2015.godine, za vlade Mila Djukanovića, aneksima na ugovor  zakup produžen : za „Sveti Stefan“ zakup je produžen za 12 godina do 2049.godine, a godišnja zakupnina smanjena sa 1,6 milion evra na 1,1 milion evra, za „Kraljičinu plažu“ zakup je produžen za 30 godina na 90 godina i zakupcu je omogućena gradnja kondo hotela : pola apartmana za prodaju, pola za hotelsku delatnost.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com