Zlatibor: Stigla dozvola za poslednju fazu izgradnje gondole

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture donelo je rešenje o izdavanju građevinske dozvole za izvođenje radova za fazu pet buduće najduže panoramske gondole na svetu, objavljeno je na sajtu opštine Čajetina.

Kako je rekla direktorka Javnog preduzeća „Gold gondola Zlatibor“, Bojana Božanić, radovi na izgradnji poslednje stanice gondole sa pratećim objektima, na vrhu Tornik, biće započeti već sledeće nedelje, a završetak tih radova se očekuje do kraja leta.

Ipak, Božanićeva je napomenula da je reč o dozvoli za samo jednu i to, poslednju, fazu, gde je zemljište u vlasništvu opštine Čajetina, i izrazila nadu da će, u međuvremenu, biti rešene administrativne prepreke za dobijanje dozvola za ostale četiri faze gradnje gondole.

„Tu, pre svega, mislim na rešavanje vlasništva nad zemljištem u svojini Republike Srbije, gde je držalac privatizovani Poljoprivredni kombinat ‘Zlatibor’. Jer, na svakoj od preostale četiri faze postoji problem pomenutog državnog zemljišta za koji treba da se utvrdi vlasništvo, a procedura u Republičkom geodetskom zavodu (RGZ) se, već četiri meseca, ne pokreće, zbog čega smo se obratili premijerki Brnabić, zahtevajući da utiče na direktora RGZ da radi svoj posao po zakonu i konačno dozvoli da počne proces utvrđivanja čije su hiljade hektara spornog zemljišta“, istakla je Božanićeva.

One je dodala i da „čvrsto veruje da će institucije koje još funkcionišu u ovoj zemlji završiti posao započet pre više godina, pa nam, na osnovu toga, izdati i preostale dozvole do kraja godine“.

Gondola na Zlatiboru gradi se sredstvima same opštine, a investicija je procenjena na 13 miliona evra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com