Hoćemo li svi morati da se izjasnimo : Ani Netrebko zabranili nastup i u Rusiji

Novosibirski državni akademski teatar opere i baleta otkazao je koncert poznate ruske operske pevačice Ane Netrebko zato što je osudila rat u Ukrajini i distancirala se od ruskog predsednika Vladimira Putina.

Koncert je trebalo da se održi 2.juna.

„Juče je umetnica dala izjavu u kojoj osudjuje aktivnosti naše države. Život u Evropi mogućnost nastupa na evropskim scenama za nju su, ispostavilo se, važniji nego sudbina Domovine.Danas nije vreme kad je moguće odustati od principa radi komfornijih uslova života „, saopštilo je novosibirsko pozorište, a prenosi Komersant.

“ Mi smo uvereni da je istina na našoj strani. Nas ne treba da plaši što postoje kulturni radnici koji se odriču svoje Domovine. Naša je država bogata talentima, i na mesto današnjih idola doći će drugi, sa jasnom gradjanskom pozicijom“, dodatno su objasnili u Novosibirskom drzavnom akademskom teatru opere i baleta.

Ani Netrebko su najpre na Zapadu otkazani brojni  nastupi, ili ih je pod pritiskom otkazala sama, zato što je osudila rat, ali neodlučno, a povodom  zahteva upućenih dirigentu Valeriju Gergijevu da osudi rusku intervenciju u Ukrajini i ruskog predsedsednika Vladimira Putina, protestovala je  što se umetnici, koji se inače ne bave politikom, prisiljavaju na izjašnjavanje o njoj. To joj je zamereno.

U svojim najnovijim izjavama, Netrebko je rekla da je ruskog predsednika Vladimira Putina videla tek nekoliko puta, pri dodeli nagrada za njena umetnička dostignuća i na otvaranju Olimpijade, ali da nikada nije dobijala pare od ruske države, da živi u Beču i austrujski je poreski obveznik.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com