Mej: Napad ispravan i legalan

Na prigovore šefa opozicione Laburističke partije Džeremija Korbina da je britansko učešće u napadu na Siriju „upitno sa stanovišta zakonitosti“, britanska premijerka Tereza Mej je odgovorila da je napad na Siriju „ispravan i legalan“ i usmeren „isključivo protiv mogućnosti sirijskog režima da istražuje, razvija i širi hemijsko oružje“.

Mej je rekla da je britanski državni tužilac Džeremi Ourajt kabinetu predstavio pravno mišljenje prema kome su napadi bili neophodni kako bi se sprečila humanitarna katastrofa.

Mej je rekla da su saveznici pogodili skladište hemijskog oružja i proizvodni pogon, zatim jedan centar za istraživanje hemijskog oružja i jedan vojni bunker korišćen za napade hemijskim oružjem, prenosi Gardijan.

Ona je rekla da sirijski režim ne treba ni da sumnja da će Britanija i ubuduće biti odlučna u sprečavanju hemijskog oružja.

Prema rusko-sirijskim izvorima, sve rakete koje su na Siriju ispalile vazdušne snage Velike Britanije presrela je i uništila sirijska protivvazdušna odbrana sistemima proizvedenim još za vreme SSSR.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com